Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z wieprzowiną"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Składniki
1 posiekaną cebulę i 3 ząbki zmiażdżonego czosnku szklimy na rozgrzanym oleju. Wrzucamy mięso, przesmażamy. Zdejmujemy z ognia i od razu wsypujemy połowę sera startego na tarce o drobnych oczkach oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Gdy masa wystygnie, wbijamy jajko. Mieszamy.
Surowe rurki makaronu nadziewamy farszem. Układamy ściśle w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Pomidory przekładamy do miski. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, zioła prowansalskie i sól do smaku. Miksujemy na sos. Sosem zalewamy makaron tak, aby rurki dokładnie przykryć.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190oC. Po 30 minutach pieczenia posypujemy danie resztą tartego sera i dopiekamy jeszcze 10-15 minut.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 480 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 36 g/Węglowodany 21 gŹródło: Rewia