Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Krok 1. Szpinak kładę na patelni suchej i rozmrażam, jeśli to nie jest mrożony szpinak to też kładę go na patelni, żeby troszkę odparował.
Krok 2. Wbijam jajko, dodaje posiekany czosnek, doprawiam solą.
Krok 3. Dodaję połowę śmietany z przepisu, ewentualnie parmino (z tym serem włoskim to jest pewna opcja, dopełnia smak). Mieszam, chwilkę podgrzewam.
Krok 4. Formę żaroodporną smaruje oliwą (2 łyżki około) i napełniam rurki (suche, z paczki) farszem szpinakowym. Układam w naczyniu. Farsz może być raczej rzadki więc polecam stawiać rurkę na dnie, nakładać farsz i ją kłaść.
Krok 5. Smaruje śmietaną, posypuję serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut. Ja piekę w naczyniu z przykryciem. Smacznego.