Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni ze szpinakiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Szpinak rozmroź i odciśnij.
Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym do daj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).
Nadziej surowe rurki makaronowe przygotowanym farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym i beszamelem. Może być gotowy lub przygotuj go samodzielnie. W tym celu przesmaż 4 łyżki mąki na 4 łyżkach masła. Zalej ok. pół litra mleka i dopraw solą z pieprzem.
Na beszamelu rozsyp ser i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV