Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"

Składniki

  • op. makaronu cannelloni
  • op. mrożonego szpinaku (45 dag)
  • 25 dag twarożku śmietankowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1-2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej. Sos beszamelowy: 5 dag masła
  • 3 łyżki mąki
  • 2 i pół szklanki mleka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mrożony szpinak, smaż, aż płyn odparuje. Czosnek obierz, posiekaj. Twarożek pokrusz. Razem z czosnkiem dodaj do szpinaku, przypraw. Dokładnie wymieszaj.

  2. Rurki makaronowe napełnij farszem, ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej.

  3. Sos: masło stop w rondelku. Wsyp mąkę, podsmaż. Wlej zimne mleko, mieszając, zagotuj. Przypraw. Sosem polej rurki. Piecz pod przykryciem 15 min w 200°C. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 15 min.

  4. Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń