Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mrożony szpinak, smaż, aż płyn odparuje. Czosnek obierz, posiekaj. Twarożek pokrusz. Razem z czosnkiem dodaj do szpinaku, przypraw. Dokładnie wymieszaj.
Rurki makaronowe napełnij farszem, ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej.
Sos: masło stop w rondelku. Wsyp mąkę, podsmaż. Wlej zimne mleko, mieszając, zagotuj. Przypraw. Sosem polej rurki. Piecz pod przykryciem 15 min w 200°C. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 15 min.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie