Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta.

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 307

Dodano:

Odsłon: 28477

Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)

Składniki

  • szpinak, opakowanie
  • cannelloni, 125 gr
  • FETA, 1 opakowanie
  • cebula, 1 sztuka
  • sos pomidorowy, 1 słoiczek
  • żółty ser
  • czosnek, 2 ząbki
  • oliwa lub masło
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dodajemy szpinak . Krótko podsmażamy i dodajemy ser feta. Doprawiamy do smaku.

  2. Domowy sos pomidorowy doprawiamy wedle uznania.

  3. Rurki makarony możemy lekko podgotować - al dente- lub napełnić je od razu farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  4. Całość zalewamy sosem pomidorowym. Jeśli wcześniej nie podgotowaliśmy makaronu - pieczemy go w temperaturze 150 stopni ok 30 minut (jeśli wcześniej go podgotowaliśmy - 15 minut).

  5. Pod koniec posypujemy go żółtym serem. Posypujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marz 14 listopada 2012 A ja robię ze szpinakiem ale tagliatele. Też jest pyszne. Ogólnie makaron ze szpinakiem jest bardzo dobrym i lekkim daniem, a szybkim w przygotowaniu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń