Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem, ricottą w sosie beszamelowym

Cannelloni ze szpinakiem, ricottą w sosie beszamelowym

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1993

Dodano: 06.11.2011

Odsłon: 8501

Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak sparzyć, odcedzić, wycisnąć i drobno posiekać. W misce wyrobić widelcem ser ricotta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem, jajkami i kilkoma łyżkami startego parmezanu. Do smaku dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.

  2. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem szpinakowym. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.

  3. Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń