Do góry

Sałatki Przepis na:

Caprese

Caprese

Autor: Kruszon101

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 21.08.2010

Odsłon: 1437

Smaczna , szybka sałatka.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy w plastry pomidory .

  2. Kroimy białą mocarelle.

  3. SOS

  4. Do szklanki wlewamy oliwę z oliwek.

  5. Dodajemy cienko pokrojony czosnek.

  6. Sos wlewamy do pomidorów oraz mocarelli.

  7. Mieszamy.

  8. Przyprawiamy.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: mocarella

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kruszon101 24 sierpnia 2010 Po prostu nie lubię bazylii , i jej nie dodaje do dań.
A poza tym ile się tej bazylii tam dodaje parę listków?
I to ma być dopełnieje smaku?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 23 sierpnia 2010 Bez bazylii nie może być pyszna. Same pomidory i ser? Zmieszane? Z pomidorów wycieknie środek i zrobi się paciaja.
A za informację o wędzonej mozarelli dziękuję. Pracowałam we włoskiej firmie i tydzień co miesiąc spędzałam w Bolognii, poznałam wiele tajników włoskiej kuchni, ale o tym nie słyszałam. Ale wędzona chyba nie jest w zalewie, jak ta, którą kupujemy. Bardziej chyba przypomina duńską twardą mozarellę? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 22 sierpnia 2010 kuchcik2 - mozarella bywa również kremowo-żółta ... gdy jest wędzona! ;P Widziałam,co więcej - bardzo ją lubię ;)
Natomiast przepisów jest tyle,ilu kucharzy. Prawda? Poza tym nie to dobre,co dobre,a co komu smakuje (parafrazując znane powiedzonko),więc może zamiast pisać w tonie "wiem wszystko najlepiej",spróbuj tej wersji? Co,jeśli się okaże pyszna? Pozdrawiam pokojowo ;)))
P.S. Przepis mi się podoba!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 22 sierpnia 2010 A bywa inna mozarella niż biała? Nie widziałam.Sałatka ta jest najlepsza POLANA oliwą virgine (ma specyficzny smak) i koniecznie posypana listkami świeżej bazylii (suszona odpada). To kolor Włoch (biało-czerwono-zielony).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń