Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Caprese ze szpinakiem i orzechami"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Mozzarellę osącz z zalewy, pokrój na plastry. Pomidory umyj, pokrój na plastry. Liście szpinaku umyj, osusz.
Papryczkę chili oczyść z pestek, posiekaj. Wymieszaj z kilkoma łyżkami octu winnego i oliwy, oprósz suszoną bazylią i oregano, przypraw pieprzem. Na półmisku ułóż na przemian pomidory, mozzarellę, liście szpinaku. Polej sosem. Udekoruj orzechami włoskimi.
czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie