Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i zarumieniamy na patelni z rozgrzaną oliwą, dodajemy połowę śmietany. Całość dusimy na małym ogniu około 10 minut tak aby nie dopuścić do zważenia. Pozostałą śmietanę mieszamy z żółtkami oraz serem. Po wymieszaniu dodajemy na patelnie, całość dusimy na małym ogniu, tak aby nie ścieło nam się jajko i śmietana. Doprawiamy solą i pieprzem. Danie podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem i posypujemy świeżą bazylią
Wejdź na: http://kulinarnyodlot.pl/recipes/247/ i znajdź więcej przepisów