Do góry

Dania główne Przepis na:

Carbonara

Carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1148

szybkie, smaczne, tanie

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę i zarumieniamy na patelni z rozgrzaną oliwą, dodajemy połowę śmietany. Całość dusimy na małym ogniu około 10 minut tak aby nie dopuścić do zważenia. Pozostałą śmietanę mieszamy z żółtkami oraz serem. Po wymieszaniu dodajemy na patelnie, całość dusimy na małym ogniu, tak aby nie ścieło nam się jajko i śmietana. Doprawiamy solą i pieprzem. Danie podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem i posypujemy świeżą bazylią

  2. Wejdź na: http://kulinarnyodlot.pl/recipes/247/ i znajdź więcej przepisów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń