Do góry

Dania główne Przepis na:

carbonara z boczkiem

carbonara z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 6483

dobre!!!

Składniki

  • boczek, 400g
  • serek topiony o smaku szynki, 100gr
  • piertuszka, pęczek
  • Śmietana 30%, 3 łyżki
  • makaron pene lub inny, 300g
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę podsmażyć. Kiedy się zrumieni dodać boczek i śmietanę. Podsmażyć na małym ogniu. Dodać pokrojoną pietruszkę.

  2. Makaron ugotować al''''dente w osolnonej wodzie z oliwą . Wyłożyć makaron na talerz i polać sosem. Nie solić ponieważ boczek jest słony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tusia28 13 stycznia 2012 a to taka moja własna carbonara:) proszę spróbować naprawdę dobre:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska1 13 stycznia 2012 Moze i dobre ale z carbonara nie ma nic wspolnego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń