Do góry

Desery Przepis na:

Casablanca

Casablanca

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 11683

:):) cos dobrego dla doroslych i dzieci

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja sparzyc, odziecic bialaka od żółtek. Do bialek dodac cukier i ubic sztywna piane, dodac żółtka i wymieszac delikatnie.Dodac do masy jajecznej make proszek i kakao. Delikatnie ale dokladnie wymieszac. Piec na duzej blaszce (25*33cm) wylozonej paierem do pieczenia ok 20 minut.

  2. Budyn ugotowac w dwoch szklankach mleka i pozostawiac do ostygniecia. Galaretki rozpuscic w 3 szkalnkach wody i pozostawic do ostygniecia. Brzoskwinie pokroic w kostke.

  3. Wystudzony budyn utrzec z margaryna na gladka mase. Dodac krem czekoladowy, mleko w proszku i aromat rumowy. Dokladnie utrzec. Dodac wodke i wymieszac.

  4. Biszkopt lekko nasaczyc sokiem z brzoskwin, Rozlożyc krem i wyrownac powierzchnie. Rozłozyc pokrojone brzoskwinie i zalac tezejaca ale nie płynna galaretka. Wstawic do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na trzy godziny :):)

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paulla 29 października 2010 Apetyczne posmakuje mojej rodzince pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sentinel 12 kwietnia 2010 Ja do tego ciasta zuzylam ok szklanki nutelli, ale to zalezy tylko od naszego gustu i upodoban smakowych:).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

montagnarde 12 kwietnia 2010 Witam! Po przeczytaniu składników już mam ochotę na to ciasto... ;) Mam jednak pytanie- są różnej wielkości słoiki z kremem nutella- jaką wielkość wybrać do tego ciasta????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milk313 07 kwietnia 2010 bardzo smaczne ciasto, ledwo zdążyłam zrobić, a już znikało, szczególnie smakowało dzieciakom, pozdrawiam;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń