Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebula faszerowana ryżem jaśminowym"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Obierz cebule, utnij wierzch, ostrożnie wyjmij środek łyżką. Włóż cebule do osolonego wrzątku, gotuj około 8 minut, wyjmij, osusz.
Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij posiekane dymki, dodaj kukurydzę, wypłukaną fasolę i pomidory. Duś, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj posiekany szczypior i ryż, przypraw płatkami chilli, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Cebule delikatnie, by się nie rozerwały, nadziewaj farszem. Układaj je w naczyniu do pieczenia. Wlej do niego pół szklanki wody i piecz 20 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień