Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula nie zawsze musi być tylko składnikiem farszów. Tym razem ona w głównej roli. Odwdzięcza się swoją słodkością. Można wykorzystać białą cebulę i nafaszerować czerwoną fasolą i odwrotnie czerwoną cebulę i nafaszerować białą fasolą.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2135
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1436
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 166
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 578
Szybka i smaczna
Odsłon: 9383
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2135
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1436
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 166
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 578
Szybka i smaczna
Odsłon: 9383
Składniki
Cebule obrałem, wrzuciłem do osolonej, wrzącej wody. Obgotowywałem 10 minut. Wyjąłem łyżką cedzakową, osączyłem. Odciąłem czubki cebul, ostrożnie wydrążyłem wewnętrzne warstwy, pozostawiłem 2-3 wierzchnie. Wydrążone środki cebul, fasolę i rozmaryn zmiksowałem na gładką masę, przyprawiłem solą i pieprzem. Wypełniłem farszem cebule, ułożyłem w natłuszczonej żaroodpornej formie. Posypałem orzechami i wiórkami masła. Zapiekałem do miękkości cebuli, około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C.