Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulaki

Cebulaki

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 690

Dodano: 16.11.2012

Odsłon: 53969

Delikatna cebula w chrupiącym cieście , w sam raz na jesienny obiad.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ). Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron. Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut.

  2. Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Doprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy olej na patelni.

  3. Cebulę moczymy w cieście. Smażymy z 2 stron na złoty kolor. Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 21 lutego 2014 do takiego ciasta wyśmienite są też pieczarki, różyczki kalafiora i brokuła

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kogutdomowy 15 stycznia 2013 Dzisiaj robie po raz pierwszy w zyciu sam ( dla mojej wyglodnialej foczki ) od poczatku do konca, zobaczymy czy mi wyjdzie.Dodalem jeszcze do ciasta oprocz tego co napisane musztarde w proszku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 18 listopada 2012 bardzo ciekawy przepis,cebulki w takiej postaci jeszcze nie jadlam,musze koniecznie taka zrobic....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń