Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebularz z boczkiem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. W tym czasie boczek pokrój w kosteczkę. Szalotki obierz, podduś na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni. Wrzuć boczek i wysmaż go na rumiano.
Żółty ser zetrzyj, wymieszaj go z jajkami oraz śmietaną. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem oraz gałką muszkatołową. Placki francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim. Lekko rozwałkuj.
Formę wyłóż pergaminem. Wylep ciastem. Na spodzie rozłóż szalotki i boczek. Lekko posyp je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Polej masą z jajek, sera i śmietany. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C. Piecz ok. 25 minut. Przed podaniem udekoruj listkami rukoli.Źródło: Naj