Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne jako zakąska smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 611
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5666
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 611
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5666
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać odrobine ciepłego mleka i łyżkę mąki ,odstawić do wyrośnięcia.Cebulę drobno pokroić i usmażyć przyprawić solą i słodką papryką, kiełbasę popkroić na drobne talarki.Resztę mąki posiekać nożem z margaryną ,wbić 2 jajka i wlać drożdże oraz resztę mleka całość zarobić na gładkie ciasto,podzielić sobie na 2 części rozwałkować i pokroić na prostokąty na każdym kawałku położyć talarek kiełbasy i łyżkę usmażonej cebuli zawinąć 2 końce i skręcić ze sobą ,układać na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem,piec ok 15 minut w 200 stopniach.Życze smacznego.