Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebule faszerowane kaszanką

Cebule faszerowane kaszanką

Autor: gosiawkuchni

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 372

Dodano: 23.11.2011

Odsłon: 6556

danie dla miłośników kaszanki ;-)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obrać i wydrążyć tak, aby zostały dwie warstwy. Środki cebuli pokroić drobno i usmażyć na małej ilości oleju.

  2. Jak cebulka się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.

  3. Nadziewać cebule gotowym farszem, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach około 35 minut.

  4. Danie jest gotowe jak cebule będą miękkie. Przed podaniem można posypać pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yann 18 listopada 2012 Czy zapiekamy w naczyniu żaroodpornym po przykryciem czy bez przykrycia?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 listopada 2011 wygląda bardzo fajnie, znacznie lepiej niż sama kaszanka na talerzu

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 23 listopada 2011 musi być super.Fajna odmiana dla zwykłej kaszanki z cebulką

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń