Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebule z kremowym purée i metką wieprzową

Cebule z kremowym purée i metką wieprzową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Cebule z kremowym purée i metką wieprzową"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obierz, zetnij wierzchy, gotuj 30–40 minut w posolonej wodzie. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj do miękkości w posolonym wrzątku. Odcedź i od razu utrzyj je z mlekiem i masłem. Piure dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  2. Cebule wyjmij, wydrąż, miąższ pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej oliwie. Do tego dołóż metkę i smaż kilka minut, aż mięso ładnie się zrumieni.

  3. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w kostkę. Tymianek opłucz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj.

  4. Piure wymieszaj z mięsem, pomidorami oraz tymiankiem. Nałóż do wydrążonych cebul. Ustaw je w formie. Zapiekaj 15–20 minut w temp. 180°C. Podawaj np. z sosem serowym. Udekoruj odłożonym tymiankiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń