Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowa z grzankami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 796
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 796
Składniki
<strong>Anna Bartek z Sieńska</strong>
Bulion wlewam do garnka. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz serek topiony. Doprowadzam do wrzenia. W tym czasie obieram cebule i kroję je w plasterki. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki masła. Wrzucam cebulę i smażę, aż się zrumieni. Dodaję do bulionu. Razem gotuję ok. 5 minut. Potem miksuję na gładko.
Tosty kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam trochę masła. Wrzucam grzanki. Smażę je na rumiano. Posypuję ziołami prowansalskimi. Zupę przyprawiam do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Rozlewam do kokilek. Do każdej wkładam grzanki i posypuję startym żółtym serem.Źródło: Naj