Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebulowa zupa z grzankami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Cebule pokrój w plasterki. Następnie podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem, aż do uzyskania żółtego koloru. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Cebule przełóż do garnka i wlej wino. Gotuj 5 minut i dolej bulion.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. W tym czasie bagietkę pokrój na kromki i posyp serem. Zapiecz w nagrzanym piekarniku w temp. 160 °C, do momentu rozpuszczenia się sera. Zupę przelej do talerzy, włóż po grzance i podawaj na gorąco. Aby była ostrzejsza, możesz dodać do cebuli pół drobno pokrojonej papryczki chili.Źródło: Na żywo