Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cabulowa wyżyna sztuki kulinarnej ;)
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 46
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 46
Składniki
Z mleka, jajka i mąki zrobić ciasto nalesnikowe. Dodać pokruszoną kostkę rosołową (ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe nalesniki)
Cebulę obrać, pokroić na plastry (ok. 1 cm) i usunąć ich środek. Rozgrzać olej w garnku. Krążki dokładnie maczać w cieście. Wrzucić na wrzący olej, gdy zrobią się rumiane odwrócić.
Po usmażeniu wyciągnąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z ketchupem lub ketchupem wymieszanym z majonezem i przyprawami.