Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulowe krążki w cieście

Cebulowe krążki w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 82

Dodano:

Odsłon: 1165

Cabulowa wyżyna sztuki kulinarnej ;)

Składniki

  • cebula, 3-4 sztuki
  • mleko, 1 szklanka
  • jajko, 1 sztuka
  • mąka, 1,5-2 szklanki
  • kostka rosołowa, 1 sztuka
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mleka, jajka i mąki zrobić ciasto nalesnikowe. Dodać pokruszoną kostkę rosołową (ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe nalesniki)

  2. Cebulę obrać, pokroić na plastry (ok. 1 cm) i usunąć ich środek. Rozgrzać olej w garnku. Krążki dokładnie maczać w cieście. Wrzucić na wrzący olej, gdy zrobią się rumiane odwrócić.

  3. Po usmażeniu wyciągnąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z ketchupem lub ketchupem wymieszanym z majonezem i przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Romma 16 października 2010 wreszcie znalazłam przepis to jest wspaniały dodatek do drugiego dania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń