Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulowo-serowy sos

Cebulowo-serowy sos

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 7386

Idealny sos do potraw z Grilla oraz przekąsek.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na maśle. Następnie dodać mąkę pszenną, razem wymieszać i jeszcze chwile smażyć. Dodać zimny (letni) bulion, razem wymieszać i zagotować. Lekko ostudzić i zmiksować blenderem.

  2. Żółty ser zetrzeć na tace o dużych oczkach. Dodać do sosu i podgrzewać na małym ogniu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym ciepłym sosem polewać np. kotlety, gołąbki lub makaron.

  3. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń