Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cepeliny twarogowe"
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6893
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6893
Składniki
Często goszczą na moim stole. Przepis przysłała Aneta Grzywna z Chełma
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce. Osącz, powstały płyn odcedź a znajdującą się na dnie skrobię dodaj do startych ziemniaków. Ugotowane ziemniaki utłucz ze szczyptą soli i mąką ziemniaczaną. Dodaj surowe ziemniaki, wyrób.
Twaróg zmiel, dodaj jajko, białko, masło i miętą, utrzyj, przypraw.
Z ciasta uformuj placki. Na środku ułóż farsz, zlep, formując podłużne cepeliny. Włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj ok. 10 minut. Podawaj polane masłem z cebulą.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie