Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 136
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 82
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 136
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 82
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 648
Składniki
Mięso oczyść, natrzyj solą i pieprzem, ugotuj na parze. Gdy ostygnie, obsmaż na rozgrzanym oleju. Pokrój na grube plasterki. Sałatę umyj, osusz i porwij na małe kawałki. Marchewkę obierz i potnij obieraczką we wstążki lub pokrój na małe słupki.
Delikatnie skrop cytryną. Kapustę posiekaj i skrop cytryną. Pocięte marchewkę i kapustę możesz najpierw przelać wrzątkiem, by nie były za twarde. Rzodkiewki umyj, obetnij zielone ogonki i pokrój na cienkie plasterki. Pomidory umyj i przekrój na połówki.
Jajka obierz ze skorupek i pokrój na ćwiartki. Zmiksuj na gładko wszystkie sosu. W dużej mis ce wymieszaj pokrojone produkty i polej sosem.Źródło: Naj