Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Čevapčići - pikantne kiełbaski z mielonego mięsa z dodatkiem pieczonych ziemniaków z pikantną posypką oraz kolorowa sałata z pomidorów. Prosto, zdrowo, pysznie, kolorowo i do syta! Czego można jeszcze wymagać od obiadu?
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 381
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 381
Składniki
Przygotuj mięso: obydwa rodzaje umyj, osusz i zmiel w maszynce. Wyrób dokładnie ręką, dodając odrobinę zimnej wody, tak, aby mięso było kleiste. Schłodź w lodówce 2 - 3 godziny (lepiej dłużej). Posiekaj bardzo drobno czosnek i cebulę i wyrób dokładnie z mięsem i przyprawami. Uformuj nieduże kiełbaski. Posmaruj je oliwą i odstaw na pół godziny. Smaż równomiernie ze wszystkich stron na niewielkiej ilości tłuszczu lub upiecz na grillu.
Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki i zagotuj w osolonej wodzie ok. 3 - 4 minuty. Odcedź i do jeszcze ciepłych dodaj zioła wymieszane z oliwą. Wymieszaj dokładnie potrząsając garnkiem. Ułóż na blasze i piecz w temperaturze 200 stopni ok. 20 - 25 minut, aż będą chrupiące, a w środku miękkie.
Pomidory i szalotkę pokrój w cienkie półplasterki. Dopraw do smaku,dodaj łyżeczkę majonezu lub oliwy (najlepiej ziołowej). Wymieszaj i podawaj.