Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Składniki
Pół szklanki mleka podgrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Rozrobić i zostawić w ciepłym miejscu aby urosło. Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę i sól wsypać do miski, dodać rozczyn,jajka, resztę mleka i masło. Wyrobić ciasto, jeżeli za bardzo się klei można podsypać jeszcze mąką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na pół, każdą połówkę na trzy części. Uformować wałki i zapleść warkocze. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 25 minut w temp. 180 stopni.