Do góry

Desery Przepis na:

Chałka w jajku

Chałka w jajku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Chałka w jajku"

Składniki

  • Czerstwa chałka
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • szczypta soli. Ponadto: dżem
  • miód
  • masło czekoladowe
  • cukier puder
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów koło Krakowa

  2. Jajka roztrzep z mlekiem i szczy ptą soli. Chałkę pokrój na kromki, obtocz w masie jajecznej.

  3. Olej rozgrzej na patelni, włóż kromki, usmaż z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dżemem, miodem, masłem czekoladowym lub cukrem pudrem. W ten sam sposób możesz usmażyć czerstwy chleb, tylko jajka przypraw pieprzem i papryką.

  4. czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń