Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto składające się z 3 warstw herbatników, przełożonych masą zrobioną na bazie serka homogenizowanego, masła oraz cukru waniliowego.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
Składniki
*WAŻNE masło oraz serki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej.
Masło wraz z cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę (nie dodajemy cukru zwykłego, ponieważ serki są słodkie, potem ciasto polewamy polewą,więc jest wystarczająco słodkie) Następnie do całości dodajemy po troszku serki,ciągle miksując. Masa gotowa. Następnie na stole kładziemy tekturkę, na tekturce folię. Na folii rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, 3x7 Herbatniki smarujemy masą, i kładziemy drugą warstwę herbatników ponownie smarujemy masą, i kładziemy trzecią warstwę herbatników.
Do pozostałej masy dodajemy łyżkę kakao, miksujemy i wykładamy masę.
Następnie, wsadzamy ręce pod folię i składamy ciasto na kształt domku. czyli boki do siebie.Ciasto w folii wsadzamy na noc do lodówki. Następnego dnia ściągamy folię, polewamy ciasto polewą czekoladową, i posypujemy jakąś posypką czy czym chcemy:-)
Pyszne, proste POLECAM :-) !!!