Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 140
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 378
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 140
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 378
Składniki
Umytą, pozbawioną gniazda nasiennego czerwoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Całość wsypujemy na rozgrzany olej, lekko przesmażamy. Dodajemy wołowinę.
Rozdrabniając widelcem powstające grudki mięsa, smażymy około 10 minut, aż wołowina będzie brązowa i krucha. Jeśli tłuszczu jest na dużo, zbieramy go łyżką i odlewamy.
Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili bez gniazda nasiennego, sól, pieprz oraz pomidory z puszki. Zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy gulasz 20 minut.
Kukurydzę i czerwoną fasolę osączamy na sicie z zalewy. Wrzucamy do mięsa. Gulasz doprawiamy do smaku słodką papryką, chili w proszku i, jeśli to niezbędne, solą oraz pieprzem. Gotujemy 10 minut.
W Meksyku, skąd pochodzi chili con carne, podaje się je w ciepłych plackach tortilli. Można serwować też z ryżem lub jasnym pieczywem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 273 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 32 gŹródło: Rewia