Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne

Chili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 408

Dodano:

Odsłon: 1774

Pomysł na obiad

Składniki

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • Puszka fasoli czerwonej
  • Puszka kukurydzy
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • Pół łyżeczki papryki mielonej chili
  • Szklanka wody
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz, oregano
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę słodką mieloną, podsmażyć. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć razem z mielona papryką. Po chwili dodać mięso mielone i smażyć ok 20min. Następnie dodać wodę, koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, papryką mieloną chili, oregano i dusić pod przykryciem.
    Paprykę pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa. Dusić jeszcze przez ok 20min. Dodać fasolę, kukurydzę z puszki i podgotować chwilę.
    Podawać np. z nachosami
    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń