Do góry

Przekąski Przepis na:

chili con carne

chili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 808

Dodano:

Odsłon: 1189

pozywne;)

Składniki

  • czerwona fasola, 25dag
  • wolowina, 75 dag
  • pomidory, 25dag
  • papryka, 1-2
  • cebula, 1
  • zabek czosnku, 1
  • papryczka chili, 1
  • sol,pieprz,pieprz cayene,papryka w proszku, do smaku
  • olej, 2 lyzki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1) Fasole dobrze wymozczyc,po czym ugotowac w osolonej wodzie. Cebule,czosnek obrac i posiekac. Mieso oplukac,pokroic w drobna kostke i podsmazyc na patelni w goracym tluszczu.

  2. 2) Dodac cebule, czosnek i dusic na malym ogniu,az cebula stanie sie szklista. mieso przelozyc do rondla i wymieszac z ugotowana odsaczona fasola.

  3. 3) Calosc doprawic pieprzem,cayenne,sola oraz papryka w proszku.

  4. 4) Pomidory zanurzyc na chwile w goracej wodzie i obrac ze skorki. Papryke umyc,pokroic w paseczki i wymiesac z miesem, rzucic papryczke chili,dodac nieco cieplej wody i dusic pod przykryciem okolo 1,5godz na malym ogniu.

  5. 5) Bezposrednio do rondla wkroic pomidory i dusic jeszce 15min. Podawac z ryzem lub pszennym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń