Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne z kakao

Przepis dnia 2015-05-16
Chili con carne z kakao

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9556

Dodano:

Odsłon: 8769

Chili con carne z kakao

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (ja użyłam wołowo-wieprzowego)
  • 1 puszka pomidorów w puszce
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kakao naturalnego
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub więcej)
  • 1 łyżka oregano
  • 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • pół łyżeczki cukru
  • olej rzepakowy
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, chwilę smażymy. Dorzucamy do nich mięso mielone, mieszamy. Po około 5 minutach dodajemy do całości pokrojoną w większą kostkę paprykę, fasolę i pomidory w puszce. Całość doprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy około 30 minut (pod przykryciem) na wolnym ogniu. W razie potrzeby, można dodać odrobinę wody. Pod koniec dosypujemy kakao. Chili con carne można podawać z ryżem lub z ulubionym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 07 lipca 2016 Mniam, mniam, zaraz przygotuje na obiad. Dzieki za przepis!! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 23 maja 2015 pyszne jedzonko i przesmaczne zdjęcie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń