Do góry

Desery Przepis na:

Chinese rice cookies

Przepis dnia 2012-08-16
Chinese rice cookies

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 838

Dodano:

Odsłon: 10718

Smaczne Tanie Dietetyczne

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

  2. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

  3. W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

  4. Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą. Smakują obłędnie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 sierpnia 2012 Jadłam kilka razy podobne ciastka (nie jestem pewna czy z kokosem), były przepyszne. A ten kleik ryżowy to takie płatki ryżowe ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń