Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36223
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 391
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36223
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 391
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini. Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu. Chinkami gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.