Do góry

Desery Przepis na:

Chiński makaron wegetariański

Chiński makaron wegetariański

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28000

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Chiński makaron wegetariański"

Składniki

  • 25 dag makaronu ryżowego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 10 dag kiełków groszku
  • 5 dag miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz
  • 5 łyżek oleju
  • cytryna
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy umieść w misce, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz na sicie, pokrój na mniejsze kawałki, ostudź. Rzodkiewki opłucz, pokrój w plasterki. Umyj i osusz liście sałaty, rozdrobnij. Wymieszaj makaron, sałatę, rzodkiewki i kiełki.

  2. Miód utrzyj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sos sojowy, olej i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do szklanek lub miseczek. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.

  3. porcje, czas 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń