Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Składniki
6-8 porcji, ok. 80 minut; cena: ok. 3,90-5,20 zł.
Grzyby mocz pół godz. w gorącej wodzie. Odsącz, pokrój. Dużym nożem pokrój podudzia z kośćmi na kawałki (ok. 4 cm). Zagotuj wodę, włóż kurczaka, zagotuj. Wyjmij, usuń twarde części.
Rozgrzej wok na dużym ogniu, aż będzie dymił. Dodaj olej, rozgrzej, włóż imbir i smaż kilka minut. Skrop ścianki woka winem.
Dolej 1,2 l wody i włóż mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 min, aż kurczak będzie miękki. Włóż grzyby. 4 Posól i gotuj 5 min. Posyp szczypiorem, nacią, pieprzem i podaj.Źródło: Świat kobiety