Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie danie

Chińskie danie

Autor:

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 1834

Dodano:

Odsłon: 12554

Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodko-kwaśne danie z kurczakiem ryżem i warzywami. Musicie sobie przygotować na prawdę dużą patelnię a najlepiej woka, jest tego dosyć sporo, co najmniej 8 porcji.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mieszanka chińskich warzyw
  • 1 słoik sosu słodko kwaśnego
  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • ewentualnie sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania ryżu. W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paseczki lub kostkę jak kto woli, doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy mięso będzie usmażone wsypujemy mieszankę chińska i dusimy ok 5 min aż warzywa zmiękną. Następnie wsypujemy ryż i mieszamy wszystko razem. Dodajemy sos i ponownie mieszamy. Całość podgrzewamy ok 5 min mieszając. Gotowe! Można doprawić solą i pieprzem jeśli mamy ochotę. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń