Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie danie błyskawiczne

Chińskie danie błyskawiczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 5396

Bardzo szybkie danie, dla ludzi zapracowanych i lubiących chińska kuchnię.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w wąskie paseczki, zalać w misce sosem sojowym , przeciśniętym przez praskę czosnkiem i imbirem. Cebulę pokroić w cienkie krążki, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.

  2. W głębokiej patelni rozgrzać olej , podsmażyć cebule na złoty kolor, wyjąć i odłożyć w ciepłe miejsce, a następnie podsmażyć paprykę i dodać ją do cebuli. Na tej samej patelni usmażyć mięso, dodać cebule i papryke. Na koniec dodać mąke rozmieszana z wodą i zagotować. Podawać z ryżem na sypko i z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marabut 09 maja 2012 Od pewnego czasu jestem osobą starającą się unikać mięsa. Jeszcze je jadam, ale coraz rzadziej, bo muszę się nauczyć zastępować je innymi składnikami. Kiedy już opanuję te sztukę być może odważę się przejść na wegetarianizm. Moja wersja tego przepisu polegałaby na zastąpieniu piersi z kurczaka tofu. Mam już swoje ulubione, z Polsoi, a tu idealnie pasowałoby marynowane, które jeszcze z godzinę marynowałabym w sosie sojowym z sokiem z limonki i skórką z niej. Imbir i czosnek bardzo mi tu pasują do marynaty, wiec nie taka wielka różnica.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń