Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie kostki

Chińskie kostki

Autor: dagita

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 3925

Dodano: 17.11.2013

Odsłon: 3069

Przepis jest w rodzinie już od długiego czasu a danie robi się bardzo szybko.

Składniki

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • Marynata:
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka magi
  • 1 łyżeczka przyprawy worczester
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka soli
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem z kurczakiem i odstawić do lodówki na min. 2 godziny a najlepiej całą noc. Smażyć na rumiano na oleju. Podawać z ryżem, który można polać olejem ze smażenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń