Do góry

Dania główne Przepis na:

chińskie risotto

chińskie risotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 2836

risotto w chińskim stylu

Składniki

  • ryż do risotto, 200g
  • pierś z kurczaka, 1szt
  • cebula średnia, 2szt
  • mieszanka chinśka/warzywa na patelnie z przyprawą orientalną, 1op
  • bulion, 500ml
  • oliva,masło
  • sól pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni podgrzać olive z masłem i podsmarzyć drobno pokrojoną cebulę.Jak cebula się zrumieni dodać pokrojoną w paski pierś z kurczaka,podsmarzyć chwilę.Dodać ryż i podsmarzyć do momentu aż będzie szklisty i dolać 2 łyżki wazowe bulionu.Wsypać zamrożoną mieszankę warzyw.Poczekać aż ryż wchłonie cały płyn i dolać kolejną łyżkę bulionu i tak przez 15-20 minut do momętu kiedy ryż będzie miekki.Doprawić solą,pieprzem i łyzką masla.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń