Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański przysmak z serem tofu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Składniki
Wymieszałem składniki marynaty. Tofu pokroiłem na duże kawałki, włożyłem do marynaty na 30 minut. Makaron zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Pokroiłem dymkę na kawałki, paprykę w paski. Groszek osączyłem z zalewy.
Grzyby umyłem, zalałem na 20 minut ciepła wodą , odcedziłem. Kostki tofu wyjąłem z marynaty, podsmażyłem na gorącym oleju. Dodałem dymkę , paprykę i grzyby, podsmażyłem, wlałem bulion, gotowałem 2 minuty. Dodałem groszek, makaron i kiełki. Doprawiłem solą. Smażyłem jeszcze 3 minuty.