Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińszczyzna

Chińszczyzna

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 34745

Coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Danie nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Ma ciekawy smak i aromat:)

Składniki

  • ryż, 2 woreczki
  • pierś z kurczaka, 1
  • Mrożone ważywa chińskie, 1 opakowanie (może byc z lidla)
  • Fix do potraw chińskich, 1
  • Pieprz, sól, słodka mielona papryka, wg uznania
  • olej, do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy, w tym samym czasie kroimy pierś z kurczaka w paseczki i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy aż się podrumieni wrzucamy warzywa dusimy prze moment i podajemy fix rozrobiony z wodą.

  2. Ryż wraz z powstałym sosem wrzucamy do garnka mieszamy i doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 30 stycznia 2013 A czym lepsze są warzywa przechowywane w chłodniach i posypane specyfikami przeciw plesnieniu na przykład? Mrożone warzywa są o niebo zdrowsze jesli juz sie licytowac.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zawleczka49 29 stycznia 2011 ten przepis jest bardzo podobny do potrawy z ryżu,filetu z kurczaka i sosu UNCLE - BENS słodko- kwaśny extra pikantny (wcale nie jest taki pikantny jak piszą.) Jest super!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aknaj 22 marca 2010 Jak widzę w przepisie te mrożonki,fixy i inne sztuczne świnstwa ,to już mi sie odechciewa jedzenia.Zrób z prawdziwymi ,naturalnymi przyprawami a warzywa pokrój swieze.Napewno bedzie lepsze i zdrowsze.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń