Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińszczyzna

Chińszczyzna

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 27596

Smak orientu.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 cebule
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 6 łyżek bulionu
  • przyprawa kuchni chińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • garść pędw bambusa
  • kilka grzybków mun
  • 1 duża marchewka
  • garść zielonego groszku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki, dodaj sos sojowy i usmaż na oleju. Dodaj posiekaną cebulę i imbir. Chwilę razem smaż.

  2. Paprykę i marchewkę pokrój w paski, wymieszaj z bambusem i grzybkami. Dodaj do mięsa i smaż razem chwilę. Podlej bulionem i dosyp przyprawę kuchni chińskiej. Znów chwilę razem smaż. Najlepiej smakuje z chińskim makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 03 stycznia 2011 faktycznie "smak orientu" jak nic :-))) ten talerzyk i serwetka :-)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 29 września 2010 Bardzo pięknie podane i na pewno smaczne,ja dodaję jeszcze kiełki soji lub fasoli mung.Pozdrawiam.

40 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń