Do góry

Dania główne Przepis na:

chińszczyzna

chińszczyzna

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7141

Dodano: 10.02.2013

Odsłon: 10243

na szybko

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • mieszanka warzyw chńska z Hortexu
  • 1 szklanka ryżu
  • sos sojowy
  • sól, pieprz, gyros
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła. Pierś pokroić w kostkę posypać solą, pieprzem, gyrosem. Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mieszankę warzy i dusić ok 15 min. doprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 11 lutego 2013 Również robię chińszczyznę z mrożonki tylko zamiast ryżu robię smażony makaron z dodatkiem czosnku i imbiru:-)) Twój przepis jest równie fajny:-)))Pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 10 lutego 2013 Super przepis,będzie na obiadek w najbliższych dniach:)daję 5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 10 lutego 2013 Robię taką samą,ale też dodaję 1 czerwoną paprykę i kawałek białej kapusty,mój mąż ją uwielbia -)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 10 lutego 2013 Migdy nie robiłam z mrożonki muszę wypróbować.Pozdrawiam:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 10 lutego 2013 czerwona papryka była w mieszance :)) Dzięki :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 10 lutego 2013 Uwielbiam taki szybki i w dodatku przepyszny obiadek. Ja dokładam do mieszanki jeszcze czerwoną paprykę, ale to rzecz gustu :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 lutego 2013 Kolorowo i smacznie - tak właśnie lubię :)) 5 oczywiście

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 10 lutego 2013 ooo a ja muszę wypróbować z Twoją mieszanką :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 10 lutego 2013 ja tez często robię z mrożonki, muszę kupic teraz z Hortexu, bo zwykle robiłam z firmy Oerlemans, ze względu na większą ilośc grzybków Mun w niej, ale widze, że u Ciebie też jest sporo, więc spróbuję :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń