Do góry

Dania główne Przepis na:

chińszczyzna w moim wykonaniu

chińszczyzna w moim wykonaniu

Autor: sylwiaredlicka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 11

Dodano: 24.11.2010

Odsłon: 1521

łatwa,smaczna,szybka

Składniki

  • warzywa Chińskie(ja uzywam mrozonki), ok 4 woreczkow
  • piers z kurczaka (moze byc wolowina lub inne miesko), ponad kg
  • przyprawy, wg/uznania
  • sos sojowy, wg/uznania
  • 3lyzki oliwy
  • ziola prowansalskie
  • lisc laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka rosolowa i bulionowa
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piers lub wolowine kroimy w cienkie plastry mieszamy z 3lyzkami oliwy i wrzucamy do wysokiego garnka tak by mieso sie dusilo.pod przykryciem.dodajemy przyprawy,sos sojowy lisc oraz ziele.mozna dodac curry jesli ktos lubi.kiedy mieso sie juz poddusi i wchlonie przyprawy dodajemy warzywa,mieszamy z mesem i przyprawami.zalewamy goraca woda tak by zakrywala calosc pozyzej 3 cm nad powierzchnia.oczywiscie mieszamy co jakis czas wszystko

  2. po ok 10min dodajemy ryz.przykrywamy i zmniejszamy ogien na minimalny.po ok 20 min zestawiamy garnek z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń