Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy bananowe

Chipsy bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 539

Dodano:

Odsłon: 6767

Czemu kupować w sklepie jak można zrobić w domu.

Składniki

  • olej
  • kurkuma mielona
  • sól
  • babany
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz banany ze skórki i włóż do osolonej wody na chwilkę. Potem pokrój banany na chipsy i zmieszaj z kurkumą. Trzymaj całość w wodzie jakieś 10 minut. Odcedź banany z wody. Smaż na głębokim oleju przez kilka minut, obracając, aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń