Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy jarmużowe

Chipsy jarmużowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 22845

Dodano:

Odsłon: 2881

Szybka, smaczna i zdrowa przekąska :)

Składniki

  • liście jarmużu
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Liście jarmużu skrapiamy oliwą z oliwek, a następnie oprószamy je solą, świeżo zmielonym pieprzem i doprawiamy suszonym tymiankiem.

    Tak przygotowany jarmuż przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 02 września 2015 Tylko u mnie w lokalnych zieleniakach jak na złość jarmużu nie uświadczysz... :( A tak bym zjadła!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 01 września 2015 Pycha, ja dodaję je też do zup kremów zamiast grzanek :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń