Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy z bałkażana

Chipsy z bałkażana

Autor: Dolcevita-in-my-kitchen

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 732

Dodano: 16.01.2018

Odsłon: 7878

Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.

Składniki

  • 1 kg bakłażana
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyć i pokroić w plastry 5 cm grubości. Dobrze posolić i postawić na godzinę na sicie, żeby ściekl gorzki sok.

  2. Mąkę wsypać na talerz, wymieszać z pieprzem. Plastry bakłażana panierować i smażyć na głębokim oleju na zloto. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń