Do góry

Przekąski Przepis na:

chipsy z cukinii

Przepis dnia 2011-07-12
chipsy z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 22687

swietne jako przystawka do wszystkich dan

Składniki

  • 2-3 male cukinie
  • maka,sol i pieprz
  • sos: majonezu, 3 łyżki
  • śmietana, 2 łyżki
  • osctu winnego, 1 łyżka
  • drobno pokrojonego estragonu, 1 łyżka
  • sol i pieprz
  • tluszcz do smazenia
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukinie kroimy na bardzo cienkie plasterki wzdluz, najlepiej zrobic to maszynka do obierania ziemniakow

  2. obtaczamy w mace wymieszanej z sola i pieprzem...smazymy na glebokim goracym tluszczu(oleju)

  3. wszystkie skladniki sosu dobrze wymieszac i polac jeszcze gorace chipsy(mozna dodac czosnek)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zulla 12 września 2011 cukinia, baklazan bardzo nasiaga tluszczem i NIE POWINNO sie go smazyc na oleju tylko grilowac, badz gotowac na parze. Zamiast smaczne warzywo jesz make nasaczona tluszczem z pakpa w srodku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aga31 28 sierpnia 2011 wczoraj robilismy grilla, a dokladniej pstraga i te chipsy,rewelacja! tak ,jak napisalas Camellio: male cukinie,odpowiednia temp. tluszczu, a sam sos palce lizac i nie tylko do chipsow...pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 26 sierpnia 2011 Ja dziękuję, cukinia bardzo nasiąka tłuszczem i danie nie jest dobre.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amela 11 lipca 2011 Na pewno dobre, ale milion kalorii.Nie dla mnie.;(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń