Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy ziemniaczne

Chipsy ziemniaczne

Autor: Olelaa

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 48

Dodano: 05.04.2017

Odsłon: 473

Domowa wersja chipsów

Składniki

  • 5 niedużych ziemniaków
  • 0,5 l oleju
  • szczypta soli
  • szczypta papryki słodkiej
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram. Kroję w cienkie plasterki, ewentualnie ścieram na mandolinie. Pokrojone ziemniaki wkładam do miski z zimną wodą. Po 5 min. odsączam ziemniaki z wody


    W garnku rozgrzewam olej. Wrzucam ziemniaki. Smażę do zarumienienia. Wyciągam na ręcznik papierowy. Posypuje solą i papryką.

    Takie chipsy to super alternatywa dla chipsów kupionych w sklepie.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń